Göteborgs största köpcentrum firar 50 år
Min roll i projektet innefattade formgivning av manér samt produktion av allt material för sociala medier, utomhusytor, webb, print, trycksaker och rörliga skärmar. 

Utmaning
Utmaningen i projektet var att skapa ett visuellt uttryck som skulle kännas kul för hela familjen. Lekfullt, utan att bli barnsligt. Spårat, men inte för spårat. Något nytt, men inte för långt från befintlig profil och personlighet. Way Out West möter Bolibompa?
Något sånt. 


Tillvägagångssätt
Med inspiration från gamla jazz-affischer från 70-talet, så började jag skissa fram ett koncept bestående av abstrakta instrument och former. Ihop med Nordstans egna primärfärger skapades ett organiskt och färgglatt manér som gick att variera i oändlighet. Även om jag höll fast vid vissa fasta former (saxofonen, gitarren...) för att skapa viss igenkänning genom enheterna..

I formspråket ingick en hel del lösningar för att strukturera upp innehåll och programinformation genom att ex. färgkoda särskilda dagar, artister och aktiviteter.


Resultat
Tack vare att kunden vågade gå utanför boxen, så fick vi chansen att skapa något som satte färg på Göteborg och spred glädje under en annars grå och tråkig höst. Något som skiljde sig från den skandinaviska minimalismen som branschen ständigt strävar mot.
Målet med kampanjen var att locka stora som små till Nordstan under jubileumshelgen.
Totalt nådde vi en räckvidd på 2 625 000 personer, med besökssiffror på 220 000. 


Kund: Nordstan

Byrå: Dragster
Print & Tryck
SoMe
Kampanjsida nordstan.se
Utomhus
Sammanlagd räckvidd:
2 625 000 personer

10 artiklar i print
15 artiklar digitalt
4 radioinslag
Digitalt nådde vi 316 206 personer
På instagram ökade följarantalet med 325%
På facebook ökade följarantalet med 285%

You may also like

Back to Top